Novosti

 • Permalink Gallery

  Srebrnu plaketu Grada Slatine primio je Predsjednik Udruženja obrtnika Slatina – Zlatko Šomođi.

Srebrnu plaketu Grada Slatine primio je Predsjednik Udruženja obrtnika Slatina – Zlatko Šomođi.

Odlukom Gradskog vijeća Srebrnom plaketom Grada Slatine Udruženje obrtnika Slatina  nagrađeno je za dugogodišnji rad na promicanju, zastupanju i predstavljanju zajedničkih interesa obrtnika i poduzetnika grada Slatine.

Srebrnu plaketu Grada Slatine primio je, Predsjednik Udruženja obrtnika,  Slatina Zlatko Šomođi.

11/09/2019|Novosti|

Akademija Hrvatske obrtničke komore

U prostoru City Plaza u Zagrebu, 1. srpnja održana je svečana Akademija Hrvatske obrtničke komore, a tom prilikom je obilježena obnova njezina rada u samostalnoj Republici Hrvatskoj 1994. godine.

Svečanim govorom nazočne obrtnice i obrtnike, kao i njihove goste i svekoliku javnost predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ponovno je upoznao s naporima koje ova obrtnička institucija čini u zaštiti, promociji i unapređenju tog važnog gospodarskog sektora.
04/07/2019|Novosti|

Podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima

Temeljem Sporazuma Virovitičko-podravske županije i HOK-Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije o provedbi projekta u svrhu očuvanja tradicijskih obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2019. godinu, Povjerenstvo za dodjelu potpora tradicijskim obrtima objavljuje Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima za 2019. godinu.

Više informacija pronađite ovdje.

24/06/2019|Obavijesti|

Uspješno prošao 6. slatinski obrtnički sajam u Slatini 09.06.2019.

Uspješno prošao 6. slatinski obrtnički sajam u Slatini 09.06.2019.

Udruženje obrtnika Slatina u parku kod Industrijsko-obrtničke škole u Slatini organiziralo „6.-ti Slatinski obrtnički sajam“, a uz pokroviteljstvo Grada Slatine, Hrvatske obrtničke komore i Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.
Na sajmu se predstavilo 80-ak obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kućnih radinosti i udruga.

Posebno pozdravljam sve vas koji ste kroz mnoge generacije očuvali stare zanate i običaje i trudite se prenijeti ih novim generacijama za što je ovaj sajam idealna prilika. Vjerujem da ćete sa ovog sajma ponijeti prekrasne utiske, nova poznanstva, poslovne kontakte i brojne lijepe uspomene, – istaknuo je domaćin Zlatko Šomođi.

Nakon riječi dobrodošlice predsjednika slatinskog Udruženja obrtnika Zlatka Šomođija na svečanom otvorenju sajma riječi hvale sajmu i potpore slatinskim obrtnicima uputili su:

-direktorica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica, Kristina Pleša,

Sajmovi i izložbe su jedan od najboljih načina promocije i brendiranja domaćih kvalitetnih proizvoda, a HGK svake godine između ostaloga omogućuje svojim članicama sudjelovanje u nacionalnoj akciji „Kupujmo hrvatsko“ koja je odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije u važnosti kupovanja domaćih kvalitetnih proizvoda jer tako čuvamo i svoja radna mjesta, – naglasila je direktorica HGK, Županijske komore Virovitica, Kristina Pleša.

-pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i EU fondove VPŽ Bojan Mijok,

Moram istaknuti izuzetnu suradnju sa slatinskim Udruženjem obrtnika koja je rezultirala izvrsnim odazivom slatinskih obrtnika i poduzetnika na sajam Viroexpo, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i EU fondove VPŽ Bojan Mijok.

-gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić,

Znamo da je Slatina poznata kao sajmeni grad, a ovaj prostor nekadašnje vojarne od prošle je godine postao sajmeni prostor koji daje jedan poseban ugođaj i kvalitetu svim slatinskim sajmovima koji nastavljaju sajamsku tradiciju pa tako i obrtničkom. U ovom našem lijepom gradu imamo jako civilno [...]

12/06/2019|UO Slatina|

Obrtnički sajam 2019.

Pozivamo građane Slatine i okolice da posjete 6. Slatinski obrtnički sajam u nedjelju 09.06.2019.g s početkom u 09:30 sati Posjetitelje očekuju:
  • Demonstracije starih zanata
  • Prezentacije proizvoda i usluga naših obrtnika
  • Kulturno –umjetnički program sa KUD Dika, učenik 4. razreda harmonike Ivan Rončević svira B.MOKROUSOV: The lone concertina, učitelj: Silvio Gumbarević
  • Frizersko-modna revija učenika Industrijsko obrtničke škole zanimanja frizer, krojač koji će nositi modele vlastite izrade, te sponzora Amadeus mali, Amadeus veliki, Sateks iz Slatine
  • Nagradne igre za građanstvo i djecu
  • Dječje radionice
  • Glazbeni sastav Fantazia svira od 14:00 do 17:00 sati
Više informacija na plakatu - ovdje.
04/06/2019|Novosti|

Naši obrtnici na sportskim igrama HOK-a

Na 12. Obrtničkim sportskim igrama u organizaciji Hrvatske obrtničke komore koje su održane na  Malom Lošinju od 09. do 12. svibnja 2019., nastupalo je 13 obrtnika  iz Virovitičko-podravske županije od ukupno 570 sudionika. Preko 800 obrtnica i obrtnika prisustvovalo je ovogodišnjim, 12. Obrtničkim sportskim igrama (OSI) u Malom Lošinju, gdje su pokazali svoje sportsko umijeće i pozitivan duh. Domaćin 12. OSI-a bila je Obrtnička komora Primorsko – goranske županije, a sponzor Crodux.
15/05/2019|Novosti|
 • Permalink Gallery

  Poziv za sudjelovanje na 6. Slatinskom obrtničkom sajmu 09.06.2019.

Poziv za sudjelovanje na 6. Slatinskom obrtničkom sajmu 09.06.2019.

Udruženje obrtnika Slatina, ove godine po šesti put organizira sajam obrtništva, sa svhrom predstavaljanja obrtnika i drugih gospodarskih subjekata svojim sugrađaima i potencijalnim poslovnim partnerima. Pozivamo obrtnike i poduzetnike da nam se pridruže i svojim nastupom uveličaju ovu manifestaciju. Sajam će se održati u nedjelju 09.06.2019. u parku 136. Slatinske brigade, a otvorenje se planira u 09.30 sati. U sklopu sajamskih aktivnosti, predviđen je cjelodnevni program za posjetitelje: Prezentacije obrtnika i obrtničkih zanimanja, nagradne igre, igraonica za djecu, radionice, demonstracija starih zanata, promocija obrtničkih zanimanja za učenike i brojne degustacije proizvoda i usluga. Za sve izlagače osiguran je besplatan prostor i ručak, po potrebi je moguće rezervirati i štand (klupe), a možete ponijeti i vlastiti štand, paviljon, stol i sl. Prijavnicu možete popuniti u Udruženju osobno ili ju preuzeti ovdje, popuniti i skeniranu poslati na e-mail: uo.slatina@hok.hr Nadamo se uspješnoj suradnji i ugodnom druženju.  

Prijavnicu možete preuzeti - ovdje.

  S poštovanjem,

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA

Zlatko Šomođi

16/04/2019|Obavijesti|
 • Permalink Gallery

  12. Obrtničke sportske igre od 09. do 12. svibnja 2019. godine u Malom Lošinju.

12. Obrtničke sportske igre od 09. do 12. svibnja 2019. godine u Malom Lošinju.

Pravo nastupa na natjecanjima koja se održavaju u okviru 12. Obrtničkih sportskih igara imaju: – aktivni obrtnici i članovi komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore, – zaposlenici komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore, – članovi uže obitelji definirani Zakonom o obrtu, – umirovljeni obrtnici, – dobrovoljni članovi Hrvatske obrtničke komore. Cijena smještaja na bazi punog pansiona:
21/03/2019|Novosti|
 • Permalink Gallery

  Izvješće i provedenim izborima za članove tijela Udruženja

Izvješće i provedenim izborima za članove tijela Udruženja

IZVJEŠĆE O PROVEDENIM IZBORIMA ZA ČLANOVE TIJELA UDRUŽENJA ZA MANDATNO RAZDOBLJE 2018. – 2022. GODINE. Na temelju Odluke o kriterijima za provođenje izbora za tijela Udruženja obrtnika Slatina za mandatno razdoblje 2018. – 2022. koju je donijela Skupština 27.3.2018.g. svi cehovi održali su izborne sjednice tijekom travnja i svibnja 2018.g., te su  ZA ČLANOVE SKUPŠTINE IZABRANI:
21/09/2018|Novosti|

Program 5. slatinskog obrtničkog sajma 10.06. 2018.

12:00 – Otvorenje i obilazak sajma

13:00 – Nagradna igra «Slaganje rolete», PVC MARJANOVIĆ, vl. Ljupko Marjanović

14:00 – Ručak za sve izlagače, SHLU „Jelen“ Voćin , SHLU „Jelen“ Nova Bukovica i SHLU „Vepar“ Slatina

14:30 – Nagradne igre spretnosti sa motornim strojevima STIHL, HGA, vl. Vlado Župan

15:00 – Prezentacija zanimanja KUHAR Industrijsko-obrtnička škola Slatina i Sandra Jadek

16:00 – Nagradna igra „Piljenje grede“, HONEL, vl. Zoran Horić i RU-DA vl. Darko Takač

16.30 – Prezentacija starog zanata LICITAR, Obrt DALI, vl. Slađana Petrošević

17:00 – Prezentacija Udruge kuhara Orahovica-demonstracija i degustacija

18:00 – Prezentacija PLETARSKOG obrta, ŠIBAPLET, vl. Goran Tuzlak

18:30 – Prezentacija izrade TAMBURICE, Krešimir Marić, graditelj tambura

20:30 – Revija frizura i modna revija:

Industrijsko-obrtnička škola Slatina- zanimanja frizer i krojač
Trgovina odjećom i obućom «AMADEUS»
Plesni studio „Zaplešite s nama“ , Maša Vukovski -rekreativna plesna skupina

 

Cjelodnevne dječje radionice od 13:00 sati:

Ukrašavanje medenjaka, Sandra Jadek, Sandrini kolači
Crtanje obrtnika i obrtničkih zanimanja, Marica Šomođi, Dječji centar Maja
Vesela radionica, Zoran Horić, Knjižara „Bubamara“

07/06/2018|Obavijesti|

5. Slatinski obrtnički sajam

Udruženje obrtnika grada Slatine vas poziva na 5. Slatinski obrtnički sajam koji će se održati 10.06.2018. u Parku 136. slatinske brigade od 12h.

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA 5. SLATINSKOM OBRTNIČKOM SAJMU 10.06.2018.

Udruženje obrtnika Slatina, ove godine po peti put organizira sajam obrtništva, sa svrhom predstavljanja obrtnika i drugih gospodarskih subjekata svojim sugrađanima i potencijalnim poslovnim partnerima.

Pozivamo sve obrtnike i poduzetnike da svojim nastupom uveličaju ovu manifestaciju.

Sajam će se održati u nedjelju 10.06.2018. u parku 136. Slatinske brigade a otvorenje se planira u 12.00 sati.

U sklopu sajamskih aktivnosti, predviđen je cjelodnevni program za posjetitelje:

Prezentacije obrta i obrtnika, nagradne igre, kvizovi, igraonica za djecu, radionice, demonstracija starih zanata, promocija obrtničkih zanimanja za učenike i brojne degustacije proizvoda i usluga.

Za sve izlagače osiguran je besplatan prostor i ručak, po potrebi je moguće rezervirati i štand a možete ponijeti i vlastiti štand, paviljon, stol i sl.

Nadamo se uspješnoj suradnji i ugodnom druženju!

Svi zainteresirani prijavnice mogu popuniti u Udruženju osobno ili preuzeti ovdje i skenirane poslati na e-mail: uo.slatina@hok.hr.

Za sva pitanja i detaljne informacije stojimo na raspolaganju na tel: 033 551 123 ili mob: 091 588 3340.

Prijavnicu pronađite - ovdje.
05/04/2018|Novosti|

Podjela poklon paketića

Podjela poklon paketića za djecu obrtnika i vaših radnika održat će se u srijedu, 20.12. u 18,00 sati u Hrvatskom domu. Prijave i detaljnije informacije u Udruženju osobno ili na mob 091 615 8888.

07/12/2017|Obavijesti|

Obrtnička zabava

U subotu 2.12.2017. Udruženje obrtnika Slatina održalo je 7. redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je donesen program rada i financijski plan za iduću godinu a izvršena je i zamjena jednog člana Skupštine i Upravnog odbora. Na sjednici su, osim članova skupštine, kao gosti, sudjelovali i predstavnici Grada slatine, općina Nova Bukovica i Sopje, TZ Grada Slatine i Gradske razvoje agencije.
06/12/2017|Novosti|

EU potencijali za poduzetnike

GRAS vas poziva na predstavljanje EU potencijala za poduzetnike i Panel raspravu: Kreativnost kao pokretač ženskog poduzetništva.

20.11.2017. u 11.00 sati u Hrvatskom domu u Slatini.

Opširnije ovdje.

13/11/2017|Obavijesti|

Obrtnička zabava

Pozivamo sve obrtnike i vaše goste na tradicionalnu obrtničku zabavu. Restoran Giovanni, subota, 02.12.2017. od 20,00 sati. Večer će uljepšati glazbeni sastav „FANTASIA“.

Sve informacije i prijave – Udruženje obrtnika Slatina, tel. 033-551-123 ili na mob: 091-588-3340, rok prijave 27.11.2017.

Veselimo se Vašem dolasku.

06/11/2017|Novosti|

Zadruge za etično financiranje  (ZEF) i etične banke

Pozivamo sve zainteresirane pravne i fizičke osobe na predstavljanje projekta Zadruge za etično financiranje (ZEF) i etične banke koje će se održati u nedjelju 03. rujna 2017. godine s početkom u 11:00 sati u dvorani Hrvatskog doma.

Pozivnicu pronađite ovdje.
30/08/2017|Obavijesti|

Digitalna komora – pozivni natječaj za apliciranje programskog rješenja

Hrvatska obrtnička komora objavljuje natječaj za izradu programskog rješenja u projektu Mobilna platforma za obrtništvo - Digitalna komora

Rok za dostavu ponude: 10.09.2017.

Ponude ste u mogućnosti dostaviti: osobno u Hrvatsku obrtničku komoru do naznačenog datuma dostave ponude putem redovne pošte, a datum zaprimanja ponude u poslovnici Hrvatske pošte ne može biti nakon isteka naznačenog datuma dostave ponude ponude dostaviti u zatvorenim kuvertama s naznakom: „NE OTVARATI – Ponuda za izradu programskog rješenja “Digitalna komora“

Više informacija ovdje.
31/07/2017|Obavijesti|

EU fondovi

Kako bi naši članovi lakše došli do informacija o natječajima iz EU fondova, Hrvatska obrtnička komora je pripremila i obradila natječaje na koje obrtnici mogu aplicirati.

HOK će u narednom razdoblju pratiti i ažurirati podatke i informacije o natječajima, kako bi ovaj vrijedan resurs približio svojim članovima te im na taj način omogućio lakši pristup i prijavljivanje na natječaje. Trenutačno je otvoreno više od 30 natječaja, a izdvajamo: „Produktivna ulaganja u akvakulturu“, „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima za mikro, male i srednje korisnike“ te „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ .

Većina natječaja je skraćena verzija kako bi se obrtnici lakši mogli informirati

Zato molimo obrtnike da svaki potencijalno zanimljiv natječaj pozorno pregledaju prateći poveznicu koju mogu naći u samom dokumentu.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte Savjetodavnu službu HOK, g. Darko Prister tel.: 01/4806639

Cjelovit popis otvorenih natječaja nalazi se u prilogu:

EU natječaji | EU natječaji - OSTALO
23/06/2017|Obavijesti|

Održan 4. slatinski obrtnički sajam

4. slatinski obrtnički sajam održan je 11.06.2017. u organizaciji Udruženja obrtnika Slatina uz partnerstvo Grada Slatine, Gradske razvojne agencije Slatine i Ministarstva poduzetništva i obrta RH. Na sajmu se predstavilo 50 članova Udruženja i 10 gostujućih izlagača.
21/06/2017|Novosti|

4. Slatinski obrtnički sajam

 

Program 4. obrtničkog slatinskog sajma 11.06. 2017.

12:30 - Otvorenje

13:30 - Prezentacija kovačkog zanata; potkivanje konja

14:00 - Nagradna igra za djecu «slaganje rolete» sponzor PVC MARJANOVIĆ, vl. Ljupko Marjanović

14:30 - Prezentacija vodoinstalaterskog zanimanja Obrtnička škola Slatina i «RILE MONT», vl. Saša Relić

- Prezentacija proizvodnje solarne opreme «ASEL», vl. Antun Srbić

15:00 - IRMA-prezentacija tapetarskog obrta

15:30 - Prezentacija pletarskog obrta «ŠIBA PLET», vl. Goran Tuzlak

16:00 - Vjekoslav Maltar, glazbena točka dječji sastav «Revolucija»

17:00 - Prezentacija ugostiteljskih zanimanja, Obrtnička škola Slatina i ceh ugostitelja

18:00 - Nagradna igra «piljenje grede» sponzor HONEL, vl. Zoran Horić

18:30 - Prezentacija izrade tamburice «TAMBURE MARIĆ», vl. Krešimir Marić

19:00 - Prezentacija izdavačke djelatnosti, Kulturni centar «KALLIOPA»

19:30 - Prezentacija ceha graditelja «Građevinski obrt Bilić», vl. Ivo Bilić

- «D&D Elmont», vl. Mihael Dlab

20:00 -Revija frizura i modna revija, ceh frizera i trgovina odjećom i obućom «AMADEUS»

Cjelodnevne dječje radionice od 13:00 sati:

 • Ukrašavanje medenjaka, sponzor Sandra Jadek, Sandrini kolači
 • Crtanje obrtnika i obrtničkih zanimanja, sponzor Marica Šomođi, dječji centar «MAJA»
 • Crtanje bubamare, sponzor Zoran Horić, HONEL

Besplatne edukacije za obrtnike Gradska Razvojna Agencija Slatina (GRAS):

 • Četvrtak, 8.6.2017., u 18:00 sati : Kako započeti vlastito poslovanje
 • Četvrtak, 8.6.2017., u 19:00 sati: Što nam nudi EU: EU fondovi za poduzetnike
06/06/2017|Novosti|

Povoljnija nabavka Neosalon fiskalne blagajne za članove HOK-a

Članovima HOK-a je temeljem projekta HOK-ZNA omogućena je povoljnija nabava Neosalon fiskalne blagajne.

Fiskalna blagajna „Neosalon“ jedinstveno je „sve u jednom“ rješenje koje uz fiskalnu blagajnu sadrži niz programa posebno namijenjenih vođenju i unaprjeđenju poslovanja svih vrsta salona, ali i ostalih djelatnosti. Osim toga, ova fiskalna blagajna idealno je rješenje za sve koji trebaju pouzdanu prijenosnu blagajnu s baterijom dugog trajanja poput taksista, djelatnosti koje se bave prodajom na štandovima ili sajmovima, a odlično je rješenje i za sezonsko poslovanje, jer se usluga plaća samo u mjesecima kada je korištena.

Neosalon za korisnika popunjava FINA obrasce potrebne za traženje certifikata, izrađuje interni akt i Odluku o blagajničkom maksimumu te radi ugradnju cjenika. Usluga standardno obuhvaća usklađenje sa zakonskim promjenama, sigurnosno pohranjivanje podataka (backup), zamjenski uređaj i centar za korisničku podršku.

Neosalon je dostupan već od 1.192 kn+PDV za jednokratno plaćanje ili u 6 rata od 225 kn+PDV, i sve to bez ugovorne obveze i gratis podršku do 1.1.2018. godine.

Sve dodatne informacije dostupne su na mrežnoj stranici http://www.neosalon.hr , na Facebooku pod www.facebook.com/neosalon.hr ili putem telefona 052-388-223.
30/05/2017|Obavijesti|

Poziv za sudjelovanje na 4. Slatinskom obrtničkom sajmu

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA 4. SLATINSKOM OBRTNIČKOM SAJMU 11.06.2017.

Udruženje obrtnika Slatina, ove godine po četvrti put organizira sajam obrtništva, sa svrhom predstavaljanja obrtnika i njihovih poslovnih partnera svojim sugrađaima i ostalim potencijalnim poslovnim partnerima.

Sajam će se održati u nedjelju 11.06.2017. u parku 136. Slatinske brigade a otvorenje se planira u 12.30 sati.

U sklopu sajamskih aktivnosti, predviđen je cjelodnevni program za posjetitelje:

Kulturno-umjetnički program, nagradne igre, kvizovi, igraonica za djecu, radionice, demonstracija starih zanata, promocija obrtničkih zanimanja za učenike i brojne degustacije proizvoda i usluga.

Pozivamo sve obrtnike da se pridruže i svojim nastupom uveličaju ovu manifestaciju.

Za sve izlagače osiguran je besplatan prostor, štandovi, ručak, i upis u sajamski katalog.

Za prijave i sve ostale informacije, stojimo vam na raspolaganju, osobno u Udruženju ili na tel: 033 551 123 ili mob: 091 615 8888 a prijave će se zaprimati do 01.06.2017.

Prijavnicu možete preuzeti na našoj stranici ili ju zatražiti i popuniti u Udruženju.

Nadamo se uspješnoj suradnji i ugodnom druženju!

Prijavnicu pronađite ovdje.
25/04/2017|Obavijesti|

Kontakti regionalnih predstavnika INA industrija nafte za dogovore u projektu HOK Zajednička nabava.

Da bi ostvario ugovorene popuste, svaki obrtnik mora sklopiti ugovor za korištenje INA kartice, jer samo temeljem korištenja iste ostvaruju ugovorene pogodnosti.
06/04/2017|Obavijesti|
free vector