Novosti

1. IZBORNA SKUPŠTINA 2022. – 2026. 7.9.2022.

U prostorijama Udruženja obrtnika Slatina 7. rujna 2022. održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Slatina, na kojoj su potvrđeni mandati novim članovima Skupštine koje su izabrali i predložili cehovi za razdoblje 2012.-2026.

Novi članovi Skupštine odlučili su da će Udruženje obrtnika Slatina još 4 godine zastupati i predstavljati Zlatko Šomođi, vlasnik obrta za pogrebne usluge „Palma“ iz Slatine, koji je tu dužnost obavljao i u prošlom mandatu. Na prijedlog predsjednika Zlatka Šomođija za potpredsjednika Udruženja imenovan je Ivo Bilić, vlasnik građevinskog obrta „Bilić“ iz Slatine.

25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2. – 4. rujna 2022.g.

25. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „VIROEXPO“, koji se održan od 02. do 04. rujna 2022 u Virovitici otvorio je Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

14. obrtničke sportske igre 12. – 15.05.2022

Održane 14. obrtničke sportske igre (OSI)  na Malom Lošinju od 12. do 15. svibnja 2022. godine. Prisustvovalo je preko 840 sudionika, najviše do sada, koji su pokazali svoje sportske vještine u raznim disciplinama.

Domaćin 14. Obrtničkih sportskih igara bila je Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, a svečano ih je otvorio Zvonimir Novak, ravnatelj Uprave  za industriju poduzetništvo i obrt (MINGOR).

Sudionici su se natjecali u raznim sportskim natjecanjima, a naša Virovitičko-podravska županija u slijedećim:

Održan 7. obrtničko – gospodarski sajam u Slatini

7. obrtničko gospodarski sajam najuspješniji do sada…. Hrvatska obrtnička komora – Udruženje obrtnika Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine i Grad Slatina organizirali su danas 7. obrtničko-gospodarski sajam u Slatini koji se nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa vratio na velika vrata i to na svojoj tradicionalnoj lokaciji u samom srcu Slatine, odnosno Parku 136. slatinske brigade.

Na sajmu se predstavilo 50-ak obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kućnih radinosti i udruga, a svi redom su ga ocijenili najuspješnijim do sada.

Nakon riječi dobrodošlice domaćina, predsjednika slatinskog Udruženja obrtnika Zlatka Šomođija i direktora Turističke zajednice Grada Slatine Jurice Bosaka na svečanom otvorenju sajma riječi hvale sajmu i potpore slatinskim obrtnicima uputili su virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić te gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić kojemu je pripala čast otvoriti sajam.