U prostoru City Plaza u Zagrebu, 1. srpnja održana je svečana Akademija Hrvatske obrtničke komore, a tom prilikom je obilježena obnova njezina rada u samostalnoj Republici Hrvatskoj 1994. godine.

Svečanim govorom nazočne obrtnice i obrtnike, kao i njihove goste i svekoliku javnost predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ponovno je upoznao s naporima koje ova obrtnička institucija čini u zaštiti, promociji i unapređenju tog važnog gospodarskog sektora.

Čestitao je svim novim majstorima i majstoricama koji su položili majstorski ispit u proteklih godinu dana, a posebno laureatima koji su dobili za 2019. godinu “Zlatne ruke”, najviše priznanje HOK-a.

Čestitkama su se pridružili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je ujedno bila i pokrovitelj Akademije te ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Darko Horvat.

Među dobitnicima priznanja Plaketa “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem ponovno je i jedan obrtnik s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o Zlatku Šomođiju, vlasniku obrta “Palma” iz Slatine i aktualnom predsjedniku Udruženja obrtnika Slatina, te članu Upravnog odbora Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.

 

Predsjedniku Udruženja obrtnika Slatine Zlatku Šomođiju su “Zlatne ruke” uručili ministar Darko Horvat i predsjednik Dragutin Ranogajec, a čestitao mu je i predsjednik POK-a Zoran Horić.

To su bile 7. “Zlatne ruke” koje su u proteklih 25 godina došle u Virovitičko-podravsku županiju, odnosno uz Zlatka Šomođija još su ih dobili:

  1. Josip Šulentić,
  2. Josip Novogradec,
  3. Branko Jurlina,
  4. Branko Tkalčec,
  5. Milan Došen i
  6. Ivan Kostelac.