U suradnji s Područnom obrtničkom komorom Virovitičko-podravske županije, Virovitičko-podravska županija i ove godine, kroz bespovratnu potporu pomaže očuvanju tradicijskih obrta, čuvajući narodnu baštinu od zaborava.

Uvjete javnog poziva zadovoljilo je 15 obrtnika, kojima će se podijeliti ukupno 6.696,95 eura. Petnaest tradicijskih obrta je dobilo sredstva, maksimalna potpora je bila do 50 posto ukupnog iznosa, ali ne više od 500 eura pojedinačno. Virovitičko-podravski župan Igor Andrović je na svečanosti dodjele potpora istaknuo: „S ovim mjerama ćemo nastaviti i dalje. Nisu to jedine potpore koje Virovitičko-podravska županija daje, tu su i razne potpore poljoprivrednicima, a ove godine smo izdvojili ukupno više od 417 tisuća eura za potpore i poduzetnicima početnicima, ženama poduzetnicama, mladim poljoprivrednicima, za akreditiranje proljetne i jesenske sjetve te za subvenciju kamata na kredite.“

Da je svaka potpora dobrodošla, potvrdili su tom prigodom i vlasnica obrta „Obućarstvo Petriševac“, jedinog postolarskog obrta na području županije čiji se obrt nalazi u Slatini, a pored ovog obrta dobili su i ovi obrti iz našeg Udruženja: Dali-obrt vlasnice Slađane Petrošević, Ronnys-krojački obrt vlasnice Klaudije Rončević, Staklar-vlasnika Miroslava Kolesarića, Marija-zlatarski obrt vlasnika Maria Ivezaj, Tik-tak, obrt za trgovinu i usluge vlasnice Snježane Kovačić, Zlatarski obrt Perković vlasnika Josipa Perkovića.

 Uz župana Androvića, ovoj svečanosti u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije nazočio je predsjednik Područne obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić, zamjenik župana Marijo Klement, pročelnik Ureda za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok i njihovi suradnici.

Udruženje obrtnika Slatina
Snježana Graovac, tajnica