U Virovitici je 19. listopada održana konstituirajuća sjednica Skupštine Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, na kojoj su imenovana nova komorska tijela koja će predstavljati i zastupati Komoru i njezino članstvo u mandatu 2022. – 2026. godine.

Izborno povjerenstvo, u kojem su bili Božidar Jeremić, komorski tajnik, Maja Geci, tajnica UO općine Pitomača i Snježana Graovac, tajnica UO Slatina, provjerilo je svu potrebnu dokumentaciju kandidata te je konstatiralo da su novi članovi Skupštine Zlatko Šomođi, Ivo Bilić, Katarina Fabijanac i Darko Takač iz UO Slatina, Željko Šubić i Danijel Petković iz UO općine Pitomača, Damir Vanek, Krešimir Jakobek i Krešimir Kostelac iz UO Orahovica, te Miroslav Briševac, Dejan Erceg, Christian Hrvoić, Tomislav Maloča, Ivana Sajdenšajf i Ivana Vanjhal iz UO Virovitica.

Nakon toga, proveden je postupak za izbor predsjednika, gdje je utvrđena samo jedna kandidatura koju je poslalo UO Slatina za Stjepana Kenjerića, vlasnika obrta za usluge, proizvodnju i trgovinu „Elektromontaža Kenjerić“ iz Čađavice.

Nakon što je Kenjerić izabran jednoglasno i tako praktički nastavio dosadašnji mandat koji je obavljao 2 godine nakon ostavke ranijeg predsjednika, na njegov prijedlog imenovan je novi Upravni odbor i potpredsjednica. Za članove Upravnog odbora također jednoglasno imenovani su: Boris Meter, Zlatko Šomođi, Damir Vanek, Željko Šubić, Tomislav Maloča, Katarina Fabijanac i Krešimir Jakobek, a za potpredsjednicu Ivana Vanjhal, vlasnica obrta za frizerske usluge „Diva“ iz Virovitice.

U nastavku sjednice članovi Skupštine su još imenovali novi Nadzorni odbor, u kojem će biti Danijel Begović iz Pitomače, Zlatko Cibok iz Slatine, Dominik Petričević iz Orahovice i Vlatka Strusa iz Virovitice, te su za predstavnika POK-a u Skupštini Hrvatske obrtničke komore izabrali Damira Vaneka, vlasnika obrta za proizvodnju i trgovinu „Stolarija Vanek“ iz Orahovice.

Novi predsjednik Stjepan Kenjerić u svom obraćanju nazočnim kolegicama i kolegama istaknuo je kako je potrebno što više podići među članstvom stupanj informiranosti te također pojačati medijsku prisutnost i angažman u javnosti, jer 1380 obrtnika ove županije predstavlja njezine najbrojnije gospodarstvenike koji se često nepravedno zapostavljaju i zanemaruju.