U prostoru City Plaza u Zagrebu, 5. srpnja 2023.g. održana je svečana Akademija Hrvatske obrtničke komore.

Svečanim govorom nazočne obrtnice i obrtnike, kao i njihove goste i svekoliku javnost predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil ponovno je upoznao s naporima koje ova obrtnička institucija čini u zaštiti, promociji i unapređenju tog važnog gospodarskog sektora. Čestitao je laureatima koji su dobili za 2023. godinu “Zlatne ruke”, najviše priznanje HOK-a.

Najveća godišnja svečanost Hrvatske obrtničke komore ove je godine održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a uz brojne visoke uzvanike svečanosti su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović te potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Među dobitnicima priznanja Plaketa “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem ponovno je i jedan obrtnik s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o Josipu Perkoviću, vlasniku zlatarskog obrta “Perković” iz Slatine, koji je obrt otvorio davne 1973. godine

Josipu Perkoviću je “Zlatne ruke” uručio predsjednik Dalibor Kratohvil, a čestitali su mu je i predsjednik POK-a Stjepan Kenjerić, Mario Klement zamjenik župana VPŽ, predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, Ilija Nikolić zamjenik gradonačelnika Grada Slatine i Krunoslav Šarabok pročelnik grada Slatine. Inače, to su bile 8. “Zlatne ruke” koje su u proteklih 25 godina došle u Virovitičko-podravsku županiju, odnosno uz Perkovića još su ih dobili: 2006. Josip Šulentić, 2010. Josip Novogradec, 2012. Branko Jurlina, 2014. Branko Tkalčec, 2017. Milan Došen, 2018. Ivan Kostelac i 2019. Zlatko Šomođi.