Uspješno prošao 6. slatinski obrtnički sajam u Slatini 09.06.2019.

Udruženje obrtnika Slatina u parku kod Industrijsko-obrtničke škole u Slatini organiziralo „6.-ti Slatinski obrtnički sajam“, a uz pokroviteljstvo Grada Slatine, Hrvatske obrtničke komore i Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.
Na sajmu se predstavilo 80-ak obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kućnih radinosti i udruga.

Posebno pozdravljam sve vas koji ste kroz mnoge generacije očuvali stare zanate i običaje i trudite se prenijeti ih novim generacijama za što je ovaj sajam idealna prilika. Vjerujem da ćete sa ovog sajma ponijeti prekrasne utiske, nova poznanstva, poslovne kontakte i brojne lijepe uspomene, – istaknuo je domaćin Zlatko Šomođi.

Nakon riječi dobrodošlice predsjednika slatinskog Udruženja obrtnika Zlatka Šomođija na svečanom otvorenju sajma riječi hvale sajmu i potpore slatinskim obrtnicima uputili su:

direktorica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica, Kristina Pleša,

Sajmovi i izložbe su jedan od najboljih načina promocije i brendiranja domaćih kvalitetnih proizvoda, a HGK svake godine između ostaloga omogućuje svojim članicama sudjelovanje u nacionalnoj akciji „Kupujmo hrvatsko“ koja je odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije u važnosti kupovanja domaćih kvalitetnih proizvoda jer tako čuvamo i svoja radna mjesta, – naglasila je direktorica HGK, Županijske komore Virovitica, Kristina Pleša.

pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i EU fondove VPŽ Bojan Mijok,

Moram istaknuti izuzetnu suradnju sa slatinskim Udruženjem obrtnika koja je rezultirala izvrsnim odazivom slatinskih obrtnika i poduzetnika na sajam Viroexpo, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i EU fondove VPŽ Bojan Mijok.

gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić,

Znamo da je Slatina poznata kao sajmeni grad, a ovaj prostor nekadašnje vojarne od prošle je godine postao sajmeni prostor koji daje jedan poseban ugođaj i kvalitetu svim slatinskim sajmovima koji nastavljaju sajamsku tradiciju pa tako i obrtničkom. U ovom našem lijepom gradu imamo jako civilno društvo, ali prije svega imamo jako obrtništvo te se nadam da su pred nama dani koji će donijeti prosperitet i kvalitetu te nam svima omogućiti jedan dostojanstven život u Slatini, – rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.