U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca, HGK-Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Križevci, od 11. do 13. studenog održan je 24. Obrtnički i gospodarski sajam.

Sajam je tradicionalno okupio više od 200 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a među njima predstavili su se i obrtnici s područja Virovitičko-podravske županije. Sajam je na prigodnoj svečanosti otvorila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, u nazočnosti koprivničko-križevačkog župana i ujedno predsjednika Organizacijskog odbora sajma Damira Korena te gradonačelnika Križevaca Maria Rajna i župana partnerske Varaždinske županije Anđelka Stričaka. Iz Virovitičko-podravske županije svečanom otvorenju, uz izlagače Jasnu Zvonar, vlasnicu obrta „SLATKI SAN“ iz Pitomače i Jasminku Petrović, vlasnicu obrta „CHOCO&PRALINEA“ iz Virovitice,  nazočili su Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ i Božidar Jeremić, tajnik Obrtničke komore VPŽ.

Drugog dana, 12. studenog, sajam je posjetila grupa obrtnika iz Slatine, među kojima su bili predsjednik Obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić i predsjednik Udruženja obrtnika Slatina Zlatko Šomođi,  potpredsjednik Udruženja obrtnika Slatina Ivo Bilić i drugi obrtnici koji su se uz razgledanje štandova i obveznu malu kupovinu, družili s domaćinima i njihovim gostima iz Šibenika i drugih krajeva Hrvatske.

Udruženje obrtnika Slatina
Snježana Graovac, tajnica