U organizaciji Udruge kuhara i slastičara grada Slatine, u partnerstvu s Regionalnim centrom kompetentnosti, Ugostiteljskom školom Osijek te pod generalnim pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i stručnim pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza, u Restoranu Višnjica održan je

5. Zlatni orah – međunarodno natjecanje slastičara.

Natjecanje se održavalo u dvije kategorije, učenici-slastičari i profesionalci, a napravljeno i prezentirano je 38 torti, sudionicima su došli iz cijele Hrvatske te BIH, Srbije i Mađarske. Naš Zlatni Orah postao je je najjače i najznačajnije slastičarsko natjecanje u Hrvatskoj.

Svaka pohvala našoj obrtnici Sandri Jadek i Draženu Šafaru na promociji kulinarstva i slastičarstva kao i obrtu Slatki svijet iz Slatine vlasnice Zdenke i Doroteje Horvat koje su sudjelovale kao slastičari profesionalci i predstavile svoj obrt .

Generalni pokrovitelj 5. Zlatnog Oraha je Virovitičko-podravske županija, pa je župan Igor Andrović, biranim je riječima pričao o udruzi organizatora te njenim čelnim ljudima, nagrađivanim hrvatskim majstorima kuhače Draženu Šafaru i Sandri Jadek.

Na kraju, svi nazočni kušali su specijalitete restorana Slavonije i Baranje, jela od autohtonih namirnica. Udruga kuhara i slastičara grada Slatine ponovno je nadmašila same sebe, napravila slastičarsku bajku koju je teško nadmašiti, ali kao sami kažu, godina je pred njima i slijedi novi izazov.