Na 23. Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima jedan izlagač iz Udruženja obrtnika Slatina, POK-a Virovitičko-podravske županije

Od 12. do 14. studenog na Gradskom trgu u Križevcima održan je 23. Obrtnički i gospodarski sajam, kojeg su zajednički organizirali Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, Grad Križevci, HGK-Županijska komora Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija sa svojom Regionalnom razvojnom agencijom PORA.

Ove godine je zbog epidemiološke situacije u zemlji sajam organiziran samo na vanjskom prostoru, ali je i pored nešto hladnijeg vremena uspio okupiti oko 70 izlagača, uglavnom OPG-a i obrta koji se bave proizvodnjom i preradom prehrambenih proizvoda, tekstila, drva te izradom suvenira, nakita i sl.

Sajam je u nazočnosti gostiju iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske svečano otvorio koprivničko-križevački župan Damir Koren, a uz njega tradicionalno su na pozornici bili i „biškupi“ koji su obavili krštenje mošta uz pomoć „kuma“ kojeg je ovaj put utjelovio predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak.

U organizaciji Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije na sajmu su se predstavila dva obrta: „SLATKI SAN“ obrt za proizvodnju kolača i slastica iz Pitomače, vlasnice Jasne Zvonar i „TUZLAK PLET“ obrt za proizvodnju proizvoda od šibe, slame, drva i pluta iz Udruženja obrtnika Slatina, vlasnika Gorana Tuzlaka.

Sajam su u ime OK Virovitičko-podravske županije posjetili predsjednik Stjepan Kenjerić i komorski tajnik Božidar Jeremić, koji su domaćine informirali o mogućnostima izlaganja na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „VIROEXPO“, koji bi se prema planu organizatora trebao održati od 18. do 20. ožujka 2022.

 

Udruženje obrtnika Slatina
Snježana Graovac, tajnica