U prostoru Poduzetničkog inkubatora u Slatini održana je Javna tribina pod nazivom „+50 – zaposlenice za mene“, na kojoj se raspravljalo o mogućnosti zapošljavanja žena koje su ušle u pedesete godine života.

Tribina je organizirana u sklopu projekta „Slatino zaželi“, kojeg provode Udruga osoba s invaliditetom Slatina, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Grad Slatina. U uvodnom dijelu Tribine o problemu zapošljavanja osoba koje su navršile 50 godina života i duže se nalaze u statusu nezaposlenih osoba općenito, a zatim i posebno žena, govorile su Marija Fumić iz Poduzetničkog inkubatora i Lucija Pranjić kao moderatorica, studentica s Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Nakon toga organizirana je panel rasprava u kojoj su sudjelovali pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatina Marin Kokorić sa suradnicima, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Hrvoje Belobrk, direktorica HGK-Županijske komore Virovitica Kristina Pleša, član Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Zlatko Šomođi i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Dijana Zelenka.

Panelisti su zaključili kako nesumnjivo postoji interes kod svih dionika u društvu za rješavanje problema nezaposlenosti žena i osoba zrelije dobi, ali da se u praksi često javljaju predrasude kod poslodavaca vezane za njihov radni potencijal. Također je zaključeno kako treba što češće organizirati ovakve i slične skupove putem kojih će se širiti informacije i znanja vezana za radni potencijal žena u „zrelim“ godinama.