Nakon jednogodišnje stanke uzrokovane koronavirusom na prostoru uz tržnicu u Virovitici 119 izlagača izložilo je svoje proizvode na jubilarnom 10. sajmu agro proizvoda i opreme AGROEXPO. Ovogodišnji sajam je objedinio 17. županijsku izložbu voća i povrća, 16. županijsku izložbu i ocjenjivanje meda, te 10. izložbu ljekovitog bilja i vina.

Organizatori i pokrovitelji 10. Agroexpa su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Ministarstvo poljoprivrede.

Med od lipe OPG-a Duška Grdića iz Čačinaca pobjednik je Agroexpa 2021. i osvajač nagrade “Zlatna žlica”. Nagradu mu je uručila saborska zastupnica Vesna Bedeković, uz koju su trofeje najboljima, na pozornici Agroexpa, uručivali i predsjednik POK Virovitičko-podravske županije Stjepan Kenjerić, predsjednik HGK ŽK Virovitica Zlatko Pleša, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Za ocjenjivanje su pristigla 63 uzorka meda, a nakon provedenih kemijskih analiza, koje su obavljene u županijskom Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok.. Od ukupno 59 uzoraka meda, najviše (19) ih je od bagrema, 15 uzoraka meda od lipe, 14 cvjetnog, 4 uzorka meda od kestena, po 2 uzorka lipovog medljikovca, meda od amorfe i medljikovca te 1 uzorak meda od uljane repice.

Po drugi puta otkako se održava Agroexpo i ocjenjuje med, “Zlatna žlica” otišla je u ruke Duška Grdića iz Čačinaca, koji je prilikom preuzimanja nagrade rekao kako je za sve pčelare ova godina bila prilično loša, osim lipe koja je malo popravila stanje.